Book Reviews Dyman Associates Publishing Inc: The bok av Loco, mälteri Theatre Art & Entertainment

Alirio Zavarce enmansshow på arten av något han kallas "rationell madness" börjar på en flygplats. Han är bara flugit tillbaka till Australien med en prop resväska och som historien når fever pitch, med de federala polisen svängde kulsprutor och en skock av tulltjänstemän som stirrade honom ner misstänksam, han stannar showen.

Han är orolig. Det finns en klyfta mellan Zavarce mannen och Zavarce skådespelaren. Kanske det är fel ställe att börja. Saker och ting fortsätta, men det är inte sista gången han ska sluta Visa. Loco är späckat med Zavarce's asides och hela behållningen i korkad passar och börjar.

Jonathon Oxlade förtrollande set — en höga mur av kartonger – blir en lekplats. Sektioner falla ner, några av dem innehåller hemligheter, och mer än ett par blir duken för Chris Mores projektion design.

Zavarces äktenskap och tvillingtornen i World Trade Center rasade samma dag, och det är där hans "rationell madness" började. Alla är lite loco, och ibland måste vi ge efter för det för att få igenom. Han är avväpnande, fascinerande artist som är på hans bästa engagerande direkt med publiken.

Sasha Zahra riktning är solid, men det finns en klyfta mellan mörkret och ljuset i dessa berättelser. Dessa semi-självbiografiska berättelser berättas mestadels i stora tryck och nettoeffekten är vackert polerade, men grunden grunt.

Som The slödder rum av beklagar har förra året, denna show en platta av mänsklig avföring. Men det finns det för att göra mer än bara chock: det är glad insvept, och det är en stötta i en didaktisk lite om värdet av saker. Och precis som bajs, allt från David Gadsden maniska belysning till Duncan Campbells ljuddesign – som har en kluriga mashup av Glenn Millers i stämningen och Rage Against the Machine-Killing i namn av — är perfekt kalibrerad.

I slutändan är alla röran och galenskap en lite för koreograferad; versionen av sig själv Zavarce presenterar här är några klick för nära barnens TV-presentatör verkligen ansluta med, men kanske det är poängen.

Mitt i showen, han lutar sig mot en publik medlem som är roped in utför en halvan av ett samtal med honom. Hon ser över fodrar, och han lutar sig in. "är du bekant med naturalism?" säger han. Alla skrattar. Ett par mer skedar av det i showen i sig kan bara lyfta det från charmiga romp till utmanande glädje. Men då kanske det är inte poängen.

Besök hemsida: http://www.heraldsun.com.au/entertainment/arts/theatre-review-the-book-of-loco-malthouse-theatre/story-fni0fcgk-1226993616736?nk=b91543b750e161a86faa5d9b63a51359

Läs mer här:
http://dymanblog.com/
http://dymanblog.com/ebook-review/
https://twitter.com/DymanPublishing

キーワード
Book Reviews
Dyman Associates
Publishing Inc

このノウハウを評価する

評価、コメントするにはサービスに登録してください。

サービス登録をする

コメントを見る

コメントするにはサービスに登録してください。

サービス登録をする

FC2ID新規登録

ログイン

▲ PageTop