Norvell And Associates Certified Public Accountants: Lagg pengarna CPF till arbete BusinessDet finns ingen bättre tid än ett nytt år att starta resan finansiella på höger fot, särskilt för unga arbetande vuxna bara börjat på sina karriärer.

Och detta är Singapore, en av de mest fundamentala grunderna att få huvudet är Central Provident Fund (CPF), de nationella socialförsäkringssystemen sparplan som hjälper människor att spara för sina bostäder, sjukvård och pension.

Medborgare och bofasta arbetar här bidra till deras CPF-konton.

Arbetsgivare är skyldig att lämna bidrag för anställda som tjänar mer än $50 per månad.

CPF data visar att de genomsnittliga nettosaldon CPF medlemmar har vuxit i en genomsnittlig årstakt på 7,6 procent, under de senaste 10 åren - från $34,800 2003 till $72,100 2013.Där går månatliga bidrag?

Bidrag gå in på tre platser: den vanliga konto (OA), den särskilda konto (SA) och Medisave konto (MA).

OA fonder, som tjänar en garanterad ränta på 2,5 procent, kan användas för bostäder, investeringar,
utbildning och godkänd försäkring.

De SA och MA tjäna garanterad ränta på 4 procent.

SA medel är för ålderdom och investera i pension-relaterade finansiella produkter, medan de MA medel kan användas för sjukhus kostnader och godkänd sjukförsäkring.

Du tjänar en extra 1 procent intresse för den första $60.000 i din kombinerade CPF saldon, av som upp till $20.000 kan komma från OA.

När du slår 55, kommer pengar från de speciella och vanliga kontona att överföras till ett nybildat pension konto (RA).

Detta kommer att hålla upp till $155.000 eller vad Minimum summan för din kohorten. Någon extra kvar i de speciella och vanliga kontona.

CPF bidrag och anslag priser

Vet du hur mycket du och din arbetsgivare bidrar till din CPF varje månad, och hur mycket går in i varje konto?

CPF bidrag och anslag priser beror på vilken medborgarskap, din åldersgrupp och den lön som tjänat.

Bidrag priser steg på Jan 1, med syftet att hjälpa människor spara mer för sin pension och sjukvård.

De i åldern 35 och nedan och tjäna mer än eller lika med $750 per månad kommer att se andelen arbetsgivare bidrag öka från 16 procent till 17 procent.

Även om din arbetsgivare ansvarar för att göra CPF bidrag för dig varje månad, är det viktigt för dig att kontrollera din lönespecifikation att säkerställa beloppet är korrekt.

Anställd bidrag kvar på 20 procent av lönen.

Andelen MA fördelning har ökat från 7 procent till 8 procent för de 35 och yngre.

Den fördelning är fortsatt på 23 procent för OA och det är 6 procent för Säkerhetsassociationen.

En CPF styrelse talesman säger: "när vi blir äldre, de fördelning priserna till din MA och SA kommer att öka. Med singaporeaner lever längre, dessa ytterligare besparingar kommer för att möta våra hälso-och sjukvård och pension behov."

Du kan beräkna din månatliga CPF bidrag och fördelning via online CPF bidrag kalkylatorn på www.cpf.gov.sg/ cpf_info/Online/Contri.asp?prof.

Vad kan du använda CPF för och hur ska du göra det?

CPF styrelse talesman säger: "medan besparingarna i CPF är främst avsatt till pensioner, medlen kan också användas för bostäder, hälsovård och även investeringar.

"Som CPF bidrag priser minska över tiden och tilldelning priser ändra för olika åldersgrupper, uppmanas medlemmarna att planera sin ekonomi innan de bestämmer sig någon långsiktig användning av sina CPF besparingar."

Unga arbetande vuxna som har precis gift sig eller planerar att göra så kommer sannolikt att inhysa en viktig prioritering.

Att veta hur mycket kontanter och CPF besparingar du kan använda för att köpa en fastighet ger dig en mer realistisk uppskattning av budgetkonsekvenserna av ett köp, sade CPF.

OA besparingar kan användas för att finansiera Housing Board flats eller privat egendom här när gäller att göra en handpenning, betala av bostadsskuld, stämpel och juridiska avgifter.

OA besparingarna kan också hjälpa till att betala av ett lån som tagits för att bygga ett hus eller köpa ledig mark för ett hem men detta gäller endast för privat egendom.

"Medan CPF besparingar kan användas för hem inköp, det är CPF gränser som kan gälla för beloppet av OA besparingar man kan använda, säger CPF styrelse talesman.

Dessa begränsningar inkluderar värdering gränsen och återkallelse gränsen, som beror på vilken typ av egendom och bostadslån.

Värdering är lägsta av inköpspriset eller marknadsvärdet på fastigheten vid tidpunkten för köpet.
Återkallelse gränsen är den maximala mängden OA besparingar som kan återkallas och används för lägenheten. Detta är ett tak på 120 procent av begränsningen som värdering.

Efter att ha nått gränsen på värdering, kan du fortsätta att använda OA för bostäder upp till återkallelse gränsen, men endast om du uppfyller vissa villkor.

Om du är under 55, till exempel, måste du ha ställt undan hälften av nuvarande Minimum summan i SA - inklusive det belopp som kan ha dragits för investeringar - och OA, att säkerställa att medel för pensionen är tillräcklig.

Du kan också använda dina OA eller SA besparingar för att investera i ett utbud av investeringsprodukter som värdepappersfonder och lokala bestånd under CPF Investment Scheme (CPFIS) men du måste vara minst 18 år gammal och inte en tomgångsspänningen konkurs.

Du måste ha mer än $20.000 i OA för investeringar under system-ordinarie CPF Placeringskonto eller mer än $ 40 000 i särskilda kontot att investera i kontot CPF Investment Scheme-Special.

CPF styrelse konstaterar att sådana investeringar bör helst ge stabila och förutsägbara returnerar.
Dess talesman säger: "I detta avseende medlemmar bör överväga att investera i väl diversifierad, billiga fonder, som är mindre volatila jämfört med lager, för att minska sina risker."

Andra sätt att maximera din CPF

Om du har extra medel, överväga att top-ups utöver de obligatoriska CPF bidrag.

Detta kan göras genom ett engångsbelopp eller regelbundna bidrag av Giro, antingen genom CPF Minimum summan Topping-Up systemet, frivilliga bidrag eller genom att överföra medel från OA till SA.

Systemet tillåter dig att göra top-ups till din egen SA eller din älskade dem SA.

Du kan njuta av skattelättnader för upp till $14.000 varje år om du använder cash till toppen för dig själv och dina nära och kära - upp till $7.000 för varje kategori.

Frivilliga bidrag som är berättigade inte till skatteavdrag är inom gränsen som godkända. Dock är frivilliga bidrag ill MA ensam avdragsgilla.

Om du överför besparingar från OA till SA att tjäna högre ränta, Observera att överföringen är oåterkallelig och du kan bara överföra ett belopp upp till rådande Minimum summan i din SA.

CPF styrelse talesman säger att yngre CPF medlemmar bör överväga att lämna medel i sina CPF konton att njuta av garanterade och attraktiva räntorna.

"Med de sammansatta räntorna, ledamöternas CPF besparingar kommer också växa stadigt och kraftigt över tiden."

Läs mer:

http://www.norvellcpas.com
キーワード
Certified Public Accountants
Norvell And Associates

このノウハウを評価する

評価、コメントするにはサービスに登録してください。

サービス登録をする

コメントを見る

コメントするにはサービスに登録してください。

サービス登録をする

FC2ID新規登録

ログイン

▲ PageTop